Χειροποίητη τάρτα λαδιού με σπανάκι, φρέσκα μυρωδικά, παραδοσιακό κατίκι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο MESIMERI
ΥΛΙΚΑ:
220 γρ αλεύρι
½ κσ αλάτι
50 γρ ζάχαρη
60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο MESIMERI
3 κ.σ γάλα φρέσκο
500 γρ σπανάκι
100 γρ κρέμα γάλακτος
Μαϊντανός
1 κρεμμύδι φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο MESIMERI, το γάλα και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια ενιαία μαλακή ζύμη.
Ψήνουμε για 20’ στους 180 βαθμούς.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σπανάκι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μυρωδικά.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια τα τοποθετούμε πάνω στη ψημένη τάρτα και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, την οποία έχουμε χτυπήσει μαζί με έναν κρόκο αυγού.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 175 βαθμούς για 15’ και σερβίρουμε.
Αγόρασε τώρα το MESIMERI,
φτιάξε τη συνταγή και μοιράσου τη μαζί μας στα social media