Recipes By Mesimeri
Μεσσηνιακές χυλοπίτες με ουρά ραγού.
Τραβηχτή Μάνης με ψητά λαχανικά, κοτόπουλο μαρινέ, τσιπς πατάτας,
κρέμα φέτας και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο MESIMERI.
ΥΛΙΚΑ:
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Mesimeri
- 2 πολύχρωμες πιπεριές
- 50 γρ. ελιές Καλαμών
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 1 κρεμμύδι σε κύβους
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
- 100 γρ. μαυροδάφνη
- 1 κ.σ πάστα ντομάτας
- 500 γρ. ουρά μοσχαρίσια
- 1 πακέτο χυλοπίτες
- Μανουρομυζήθρα
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σοτάρουμε στην κατσαρόλα το κρέας μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις ελιές και το καρότο.
- Αφού μαλακώσουν όλα τα υλικά, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σβήνουμε με την μαυροδάφνη.
- Συμπληρώνουμε με τις φρέσκες ντομάτες ενώ καλύπτουμε το κρέας με νερό και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Αλατοπιπερώνουμε, όταν είναι έτοιμο.
- Βράζουμε τις χυλοπίτες και σερβίρουμε με flakes μανουρομυζήθρας και φρέσκο ελαιόλαδο Mesimeri